Hanekamme (wienerbrød)

Hanekamme

Hanekamme (wienerbrød)
Hanekamme (wienerbrød)

(Wienerbrød)

250 g hvedemel
1 ½ dl vand
25 g smeltet smør
200 g usaltet smør
(koldt)

Fyld:
150 g sukker
50 g marcipan
150 g smør
50 g sirup

Pynt:
Æg
Perlesukker

Sigt melet og rør det med vand og salt. Kom smeltet afkølet smør i og ælt dejen glat. Læg den i koleskabet i 1 time. Slå smørret fladt med kagerullen. Rul dejen ud og læg smørret på midten. Fold dejen ind og luk grundigt. Rul med kagerulle.  Fold dejen om tre gange og bliv sådan ved, så lagdelingen til sidst er mangedoblet. Læg i køleskabet. Rør eller ælt sukker og marcipan med smør og sirup. Hold det køligt. Rul dejen ud til rektangel på 10 x 80 cm. Smør remoncen på midten og fold over. Luk og skær op i samlefladen, så der dannes takker. Læg på bagepapir, pensl med æggestrygelse og drys med perlesukker. Bages ved 210° i ca. 20 min., til de er gyldne.

Kilde: “Hjemmebagt” af Helle B Carlsen, Familie Journal

Skriv et svar