Kold kartoffelsalat

1 tim. 20 min.

1 kg. Kogte, kolde pillekartofler
2 spsk finhakket skalotteløg
2 spsk hakket persille

Marinade:
1½ dl olie
ca- 3-4 spsk esdragoneddike eller citronsaft
1-2 tsk sur sennep
helst fransk esdragonsennep
ca. 1½-2 tsk salt
friskkværnet peber

Skær kogte, kolde, pilled kartofler i skiver. Hak løg og persille fint. Bland alle tre dele i en skål.

Marinade:
Pisk marinaden sammen af nævnte ingredienser og smag den godt til. Hæld marinaden over og bland salaten godt. Stil salaten koldt mindst ½-1 time, så den kan få lov at trække, inden den spises.

Servering:
Smag på salaten inden serveringen. Det kan variere hvor meget kartofler suger og tager smag af marinaden. Tilsæt evt. mere olie, eddike eller salt. Anret salaten i en skål og server den som tilbehør til kold eller varm fisk, kød, fjerkræ osv.

Variation af marinaden:
Serveres denne kartoffelsalat til fisk, kan man tilsætte dild i stedet for persille. Marinaden kan også krydes med knust hvidløg.

Kilde: Lotte Haveman, Bogen om Salater

Skriv et svar