Laks Teriyaki

4 stk laksefilet med skind (ca. 600-700 g)
koldpresset sesameolie/jordnddeolie

Teriyakisauce:
½ dl sake
½ dl mirin (sød japansk vin)
½ dl tamari shoyu (japansk soja)
½ dl spsk sukker

Kom alle ingredienserne til saucen op i en lille gryde, og bring i kog. Lad det simre, indtil sukkeret er opløst. Brug saucen med det samme, eller afkøl. Teriyakisaucen opbevares bedst i køleskabet.

Varm en pande godt op, og hæld sesameolie på. Steg laksen, først med skindsiden nedad. Steg den gylden og sprød på begge sider (men steg den endelig ikke færdig). Tilsæt 1 dl teriyakisauce til panden. Fisken vendes og drejes forsigtig, indtil den er grundigt beklædt med den mørke sauce. Tag fsiken op, og reducer saucen, indtil den er tykflydende. Hæld den varme sauce over fisken, og server.

Kilde: Opskriften er fra Kille Ennas kogebog Bazar

Skriv et svar