Ovnbagt græskar med pære og feta

ca. 1 kg græsker fx hokkaido
koldpresset olivenolie
400 g modne pærer
300 g fåremælksfeta/gedefeta
100 g gammelt brød, uden skorpe
havsalt
friskværnet sort peber

Halver græskaret, skær det i mindre stykker, skrab kernerne ud med en ske, og skræl stykkerne med en bred kartoffelskræller. Kom dem ned i kogende vand tilsat havsalt. Bring gryden i kog, og kog et par minutter, men endelig ikke så meget, at græskarkødet begynder at kollapse. Hæld vandet fra.

Smør et fad (20×25 cm) med koldpresset olivenolie, og tilsæt græskarstykkerne. Halver pærerne, fjern alle kerner, og skær pærekødet i passende tern. Skær fetaen i grove tern, og det samme gælder for brødet. Kom det hele op i fadet, bland grundigt og krydr med havsalt og friskværnet sort peber. Pjask med lidt koldpresset olivenolie. Bag i en 200° varm ovn i ½ time, eller indtil toppen er fast og gylden.

Kilde: Opskriften er fra Kille Ennas kogebog Bazar

Skriv et svar