Pandekagestabel

175 g hvedemel (ca. 3 dl)
1/2 tsk groft salt
2 dl mælk
4 æg
3 dl cremefraiche 18%
50 g smeltet smør
evt. smør til stegning

Appelsinsirup
3 appelsiner (ca. 700 g)
appelsinsaft fra appelsinfileterne, 1 dl
275 g sukker (ca. 3 1/4 dl)
75 g smør

Ovntemperatur ca. 75°C.
Pandekager: Bland mel og salt i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æggene. Vend cremefraiche i og til sidst det smeltede smør. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time.

Appelsinsirup: Skær skal og hinder af appelsinerne – følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder, så bådene løsnes, uden at hinderne følger med – gem saften. Kom appelsinsaft, -både, sukker og smør i en pande (ca. 21 cm i diameter). Kog blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 12 min. Sluk og lad panden stå ved eftervarmen mens pandekagerne bliver bagt.

Pandekager fortsat: Pisk dejen op. Fordel ca. 1/2 dl dej i en lille, varm pande (ca. 14 cm i diameter). Bag pandekagen ved jævn varme, ca. 1 1/2 min. på hver side. Læg den i et ovnfast fad og dæk med alufolie. Stil fadet midt i ovnen. Læg pandekagerne, efterhånden som de bliver bagt, i en stabel med 1/2 spsk appelsinsirup på hver.
Bag resten af pandekagerne.

Ved serveringen: Sigt florsukker over pandekagestablen og server straks med is og resten af den lune sirup.

Kilde: Opskrifter fra SuperBest

Skriv et svar