Safranskage fra Gotland

(6 personer)

Risengrød:
4 dl vand
1/4 tsk. salt
15 g smør
2 dl grødris
8 dl mælk

Til kagen:
1/2 g safran
1 sukkerknald
3 dl kaffefløde
4 æg
Ca. 50 g sukker
75 g smuttede hakkede mandler

Kog vand, salt og smør op og tilsæt risengynene. Kog op igen, dæmp varmen og kog risene sagte under låg i 10 min. Hæld mælken ved og kog grøden 30-40 min. under låg ved svag varme uden at løfte på låget. Køl grøden af, kog den gerne dagen før. Stød safran og sukkerknald fint i morter og rør det i grøden. Tilsæt fløde og æggene et ad gangen. Smag til med sukker. Hæld dejen i en surt rund form. Bgg kagen på midterste rille ved 200° 30-40 min. Server kagen lun med hindbær- eller brombærsyltetøj.
Tip: Kagen kan bages i forvejen og lunes i ovnen under folie ca. 20 min. ved 150°.

Kilde: Anne Skovgaard-Petersen, Familie Journalen

Skriv et svar